×

Recensământ 2024

În perioada aprilie- iulie 2024 în Republica Moldova se va desfășura Recensământul populației și locuințelor (RPL) și în comuna Ciobalaccia.
Recensământul are loc o dată la 10 ani.
Scopul recensământului este obținerea de date statistice privind numărul și distribuția teritorială a populației și locuințelor țării . În cadrul recensământului, sunt colectate date cu privire la fiecare persoană din gospodărie (de exemplu: anul și locul nașterii, locul de trai, limba vorbită, nivelul educației, ocupația ș.a.), cât și date despre locuință (cum ar fi dotarea cu sistem de canalizare și aprovizionare cu apă, modul de încălzire, suprafața și materialele de construcție a locuinței ș.a.).
Începând cu 8 aprilie, recenzorul va vizita locuința dumneavoastră și Vă va adresa întrebări din chestionarul de recensământ, iar răspunsurile le va înregistra pe tabletă.
Recenzorii: Popescu Elena, Filip Dana va prezenta obligatoriu legitimația de recenzor și va purta vestimentație cu însemne de identitate a RPL cu logo-ul Recensământului 2024.
Fiecare persoană trebuie să participe la recensământ și să răspundă în întregime și corect chestionarul de recenzare.
Deschideți poarta recenzorului și oferiți-i răspunsuri corecte și depline!
Datele pe care le veți oferi la Recensământ sunt confidențiale și protejate.
Aceste date se vor utiliza doar în scopuri statistice pentru elaborarea și diseminarea sub formă generalizată a rezultatelor recensământului pe diverse caracteristici ale populației, fără a fi posibilă identificarea datelor personale.
Participarea la Recensământ este o obligație legală, dar și civică. Datele colectate vor sta la baza proiectelor de dezvoltare la nivel de localitate și de țară. Participând la recensământ, contribuim la o mai bună înțelegere a comunității.
–––––––––
Mai multe informații despre recensământ puteți consulta pe pagina Biroului Național de Statistică www.statistica.gov.md/RPL2024. De asemenea, pentru orice întrebări puteți apela gratuit la Linia verde a recensământului 022 800 800 24.